Jag tycker om att läsa fina historier som man kan känna värme inombords när man  läser dem.  För en tid sedan läste jag en sådan historia på Sveriges Schackförbunds hemsida om en 17-årig schacktjej från Malaysia.  Hennes föräldrar hade länge sparat pengar för att hon skulle kunna åka till Tjeckien och spela med i en turnering.  Under turneriingen fick hon en blomsterbukett av Malaysias ambassadör i Tjeckien.  Så fin historia!  Kan bara tänka mig hur glad hon blev och ett minne för livet.   Dena historien går att läsa här 

Det har fått mig att tänka på hur mycket det betyder att få blommor.   Även symboliska blommor för visst handlar det mycket om att se varandra. 

" När du gjorde detta tyckte jag du gjorde något väldigt bra."  Tänk vad mycket de orden kan betyda från en annan människa.  

Jag minns en gång 20219 när jag spelade SM i Eskilstuna.  Innan partiet kom en spelare fram till mig och ropade högt i lokalen.    " Jag är en av dina fans och jag läser alltid din blogg. "  Så överraskande och vilken fin kommentar precis innan jag skulle börja spela. Jag blev så glad och kanske ingen slump att den turneringen gick väldigt bra för mig. 

Vi behöver se varandra som sagt och lyfta fram det vi tycker är bra.  Lätt att glömma och ibland kanske man till och och tänker att personen har hört det så många gånger, men kan man någonsin få för mycket av positiva kommentarer. 

Jag är uppvuxen i ett annat klimat när det gäller tänkande.  Eget beröm luktar illa var en vanlig mening när jag var barn.  Jag minns senare när det kom ut böcker i form att älska dig själv och böcker om självkänsla.  Jag var nästan som ett levande frågetecken.  Får man verkligen ha sådana känslor för sig själv..  Det är fantastiskt att se hur långt man har kommit, och självklart handlar det som i så många andra fall om balans.   Älska sig själv men inte för mycket. 

Igår var det dags för min snabbschacksturnering jag arrangerar och rapport kommer snart.  Apropå positiva kommentarer är jag så glad över all uppskattning jag får att jag ordnar tuneringen.  Det värmer verkilgen!   Extra roligt att vi är så många som spelar regelbundet och det känns som man lär känna varandra lite grand.   

Idag slutar jag tidigt och så lyxigt med en ledig eftermiddag.