Rädsla och oro är inte helt lätt ämne att hantera.  Jag brukar säga att jag är en orosnatur men varför ska man egentigen sätta etikett på sig själv?  Med de orden kommer också en känsla av att det är inte något man kan förändra.  Jag vill nog hellre säga att jag har en tendens att oroa mig.  Tar otroligt mycket energi från mig som jag skulle vilja använda på annat sätt.  

Jag har alltid haft saker jag oroat mig för ända sedan jag var barn egentligen men det har blivit värre ju äldre jag blir.   Finns många böcker i ämnet och jag har läst en del men tror mer på praktiskt träning att man ska lära sig slå bort sina oroliga tankar när de kommer.   

För länge sedan läste jag böcker av Dale Carnegie.  Det var väldigt bra och insikstfulla böcker.  Han levde mellan 1888 och 1955 och jag slås av hur långt före sin tid han var när det gällde personlig utveckling.  Sluta oroa dig och börja leva var titeln på en av hans böcker.  Funderar på att kila upp på biblioteket idag och se om de finns där.  

Trötthet gör också sitt till naturligtvis och jag känner mig ganska utarbetad just nu och längtar efter semester.  Inte så långt kvar då jag arbetar sista dagen idag före semestern.   Det är också en tendens hos min orosnatur att jag har svårt att glädjas över min kommande semester.  Känner mig orolig att jag har missat något på jobbet.   På mitt förra arbete var det ännu värre för där hade jag mycket egna projekt och liknande och jag arbetade ibland till närmare midnatt innan semestern och helt uttröttad när jag kom hem.  Så är det inte nu längre tack och lov men oron sitter där som en liten tagg.  Är det något jag missat tro.. ? 

När jag var barn anmälde min mamma mig när man sökte skådespelare till kommande Pippi Långstrump filmen.  Jag minns än idag att det var en biograf vid Fridhemsplan och hur den såg ut men jag tror inte jag förstod vad det innebar.  Jag fick massa frågor som jag svarade på.  Det jag fortfarande minns så tydligt är vad mamma sade om mig.  " Kanske inte Pippi men Annika. "   Kan nog stämma att jag mer var lämpad att spela Annika.   Jag vet att jag blev lite ledsen när jag såg på tv att det inte blev jag men det är verkligen ett roligt minne.   

Apropå oro så är Pippi Långstrump min idol i det fallet.  Vilken förebild !  Glömmer aldrig den scenen både från filmen och boken när hon läser i ett skyltfönster om ett preparat mot fräknar.    "LIder du av fräknar ? "  Pippi tågar in direkt i affären och säger ett högt och ljudligt rungande att nej det gör jag inte.   Expediten tittar frågande på henne och svarar följande.  " Kära barn du har ju hela ansiktet fullt! "  Visst, svarar Pippi glatt.   "  Men jag lider inte av dem ! "  Så otroligt bra och tankeväckande!  

Idag börjar Schack-OS i Chennai i Indien och vad roligt det ska bli bli att följa.   Vilket fantastiskt arrangemang det verkar vara.  Kan bara föreställa mig hur mycket arbete som ligger bakom allt.   

Sveriges Schackförbund sänder live-tv med Deniz Arman från sin kanal och det blir hur bra som helst att få följa på detta sätt.   

Avslutningsvis kommer ett snyggt problem att lösa.  

Vit drar och vinner. 

 


Den som vill kan fundera och lägger ut lösningen i nästa inlägg.   Kan säga att jag lyckades inte lösa problemet men nu när jag ser den ser det hur lätt ut som helst.  Som vanligt om man säger så...