Känns som jag står och stampar nu med min schackträning och inte får så mycket gjort.  Jag har därför  bestämt mig att bästa sättet att bli strukturerad är att dokumentera, och jag har skapat en excelfil och skrivit ned mina olika schackliga aktiviteter.  Tror det kommer att fungera bra och dessutom psykologiskt roligt att pricka av det man genomfört.  Dessutom om jag får vara lite rolig...   Det är ju alltid bra att få svart på vitt vad man egentligen gör. 

idag gick jag igenom ett parti i kursen klassiska partier.  Väldigt intressant för det handlade om isolani.  I dagens parti fick man se hur spelaren blockerade isolanin men utan förstå den verkliga innebörden och förlorade partiet.  Som Avetik, stormästaren som håller i kursen- påpekade så måste man blockera på rätt sätt och inte bara göra det slentrianmässigt.  Intressant och imorgon kommer nästa parti i serien isolani där vi ska få se hur man spelar på bästa sätt mot en isolani.   Den kursen är lärorik och jag tycker speciellt om att man på slutet alltid summerar vad man har fått med sig av partiet, och vad man har lärt sig.  

Förutom projekt med schackträning, pågår  även projekt städning här hemma just nu och vi har verkligen hunnit en bra bit på vägen och fått väldigt fint.   Igår  flyttade vi på stora soffan i vardagsrummet och gjorde rent och fick bort allt damm.   Fick nästan en chock när jag såg hur mycket damm som hamnat där.  Likaså gjorde vi rent bakom teven.   För några år sedan hade vi en brandman som kom till jobbet och höll föredrag och denne brandman berättade hur farligt dammet bakom teven är.  Fick en känsla att vi alla dammsög extra noga bakom teven efter den arbetsdagen.  ..  

Som jag skrivit tidigare så blir livet lättare när man har ordning och fint hemma samt bra vanor.  

En underbar sommardag idag och vi inledde dagen med vår promenad med stavar till den fina sjön.  Härligt att sitta där och få energi.   Jag fastar fortfarande och nu börjar det kännas riktigt bra.  

Idag kollade jag på snabbschacket från Paris i Grand Chess Tour.  Det är verkligen något speciellt att se spelarna sitta med riktiga bräden i en spellokal.   Fin sändning och många spännande partier.   Om jag  hinner ska jag försöka se även imorgon då det är blixt.   

Dagens drag måste draget i nedan ställning vara.  Inte ofta man ser ett sådant drag. 

 Svart: Fabiano Caruana

Vit : Richard  Rapport 

Vit vid draget spelade 36.  d4 

Ett otroligt drag!  Bonden står i slag på  6  (!)  olika sätt men vad än svart väljer att slå med är det dåligt.   Inte ofta man ser något sådant.. I partiet valde svart att svara 36.- cxd4 och vit fick vinstspel efter 37.  c5.  Emellertid i praktiken - dock inte för datorerna-  en svårspelad ställning och vit tappade greppet så ställningen blev lika.  Gjorde sedan ett misstag där svart kunde ha spelat på vinst men Fabiano missade den chansen och partiet slutade sedan remi genom evig schack från svarts sida. Det visar bara vad svårt schack är och oavsett det ,var draget d4 ett fantastiskt drag.  Vackert som en tavla där en modig liten bonde kastar sig framåt.. 

Helgen har varit bra men  som vanligt gått så fort,  så fort.  Jag var lite trött efter vaccinationen och lite lätt öm i armen men nu känner jag inte av något.   Styvsonen har varit på besök och fått födelsedagspresent i förskott och fick även äppelkaka så han var nöjd.