Nu är det dags igen för många klubbspelare med online schack på söndagkvällar då ovan populära tävling har dragit startat igen.  Själv avstår jag från att vara med.  Blixt är inget för mig varken poängmässigt eller schacket i stort.  Jag vill och försöker se lite djupare i ställningarna och blixt passar mig inte alls. Snabbschack däremot tycker jag är en väldigt rolig form.   

Lade märke till att det tyvärr är väldigt få kvinnliga spelare med i turneringen.  Undrar vad det kan bero på och om det var en slump just denna söndag.. ?   

En av dem som var med, nämligen Inna Agrest, utmärkte sig däremot rejält genom att bli näst bäste poängplockare efter Arvin Rasti i sin klubb Team Pelaro  Alingsås SS.  

Nedan ställning  är från partiet mot Fedamaster Deniz Arman och Inna har vit. Det blev ett välspelat parti men när det är blixt är det naturligt att missarna kommer på slutet och speciellt med ömsesidigt kungsangrepp. 

I ställningen nedan har Inna precis spelat  46. Db4 

  


 Här spelade svart  46  - Kb6 men är finns ett väldigt aktivt och starkt drag.  46 - e3 som frigör löparen.  Efter 47 exf3 Le4 måste vit spela De1 och svart kan fortsätta med g5 och svårt att bli av med matthotet på b1.   Nu blev det istället Inna som tog över kommandot!  47 a4  c5 48. a5 Ka6 49.  Dxc5 och vit fick överlägset spel och vann så småningom. 

Vinst blev det även mot Carl-Fredrik Johansson. 

  


Inna har svart här och har precis spelat 23 - b4. Ser ut som pjäsvinst eftersom springaren garderar löparen på e4 som går förlorad om springaren flyttar.  Vit drog därför 24 Ld3 och förlorade springaren på c3 samt även partiet.  Det var dock en synvilla då det går att rädda pjäsen.  Lätt att glömma bonden på c6 som ser ut att enbart sprattla i luften men den gör mer nytta än vad man tror.  Här fanns nämligen räddningen och det trixiga 24. Sd5 och om vit slår  löparen på e4 kommer bonden in i partiet med c7 och gaffel.  Trevlig räddning men naturligtvis lätt att missa i blixt. 

Bra prestation av Inna som tog 9 1/2 på på tolv partier!  

Igår var det en lugn och avkopplande söndag och vad mycket sådant betyder när nya veckan startar. 

Jag fixade lite med min nya dator och är inte helt klar med alla installationer av program ännu men på väg.  Är väldigt nöjd med inköpet och jag ser väldigt tydligt på skärmen.  Invigde med att spela ett parti på Lichess igår och kändes att det fungerade bra och jag såg tydligt.   Skriver igen att det är så rolig finess med självlysande tangentbord.