Idag är det dags för nya årets första arbetsdag.   Jag har varit ledig i tre dagar och verkligen varit skönt och välgörande.  Både kopplat av och  fått saker gjorda jag låg efter med.   

Började dagen som vanligt med mitt gympapass framför datorn.  Fungerar väldigt bra att köra det online.   Jag har faktiskt hållt på ett par veckor nu och börjar kännas riktigt bra att starta dagen på det sättet.  

Det är så fascinerande detta med nya vanor och övergången från att det känns jobbgit och motigt tills det  plötsligt blir något man ser fram emot och behöver.   I början fick jag pressa mig för att sätta igång men nu har jag en helt annan känsla.   Jag fyllde år för några dagar sedan och jag minns att jag tänkte på morgonen ska jag hoppa över motionen när det är min födelsedag.  Sedan ändrade jag tankesättet till att det motionen är väl den bästa födelsedagspresenten jag kan ge mig själv.  

Som vanligt några träningspartier på Lichess under helgen och ett intressant bondeslutspel uppkom.  

Jag har vit och har precis spelat 35.  d5 i nedan ställning.   Ställningen är balanserad men svart väljer fel väg. 

 

35, - cxd5  ?  ( 35. g4+ var bättre med fortsatt balanserad ställning ) 36. Txd5 +! Txd5 

37.  cxd5 h5 38. c6 bxc6 40. dxc6 Ke6 

 


Här var jag övertygad om att jag gjort bort mig och stod på förlust men det är fortfarande vinst.  Jag fortsatte dock med 41. f5?  och nu har jag däremot gjort bort mig.  Nu står svart på vinst och jag fick ge upp några drag senare. 

Jag hade bara sekunder kvar på klockan men borde ha sett att det är lätt vinst om svart jagar c-bonden hinner vit rensa bönderna på kungsflygeln och vinner sedan kapplöpningen med flera meter med h-bonden.   Jag är dålig på att fokusera när jag har tidsnöd. 

Det var bara ett träningsparti men hade varit roligt att vinna detta bondeslutspel.  Alltid en speciell känsla att forcera ned till ett vunnet bondeslutspel.   

I eftermiddag ska jag sluta lite tidigare och åka in till sta´n.  Det är dags att ta tredje vaccinsprutan. Förhoppningsvis går allt bra.  Förra gången hade jag endast lite ont i armen ,och samma sak för min man men det gick snabbt över för oss båda.