Jag har engagerat mig så mycket i partierna och sändningen av Magnus Carlsens  Chess Tour att det verkligen känns tomt och lite konstigt att tävlingen är slut.  Ungefär som när en tv-serie tar slut man följt länge även om jag inte egentligen vill göra denna jämförelse.  Det här har varit långt mer spännande än en serie på Netflix!   

Det jag tycker varit så bra med sändningen är att både nybörjare och andra har kunnat se den.  Spänningen medan en spelare sitter och tänker, medan sekunderna tickar iväg i en laddad ställning går ju inte att undgå.  Pogchamps i all ära men för mig är en sådan här sändning det bästa sättet att marknadsföra schacket.   

Jag skrev några rader till Yasser Seirawan igår och skickade iväg dem och tackade honom och berättade hur inspirerande sändningen hade varit.   I morse hade jag ett trevlig svar från honom och vad glad jag blev att han tog sig tid.   Det är också en del av det  som man pratade om i sändningen hur tekniken har utvecklas. Vad lätt det är att kommunicera med andra människor.  För längesedan hade jag fått skicka ett brev som hade tagit tid att komma fram. Nu går det på sekunder.... 

Jag tog en sväng in till Nakamuras kanal igår kväll och han satt där omgiven av sina fans i vanlig ordning.  Någon frågade hur han kändes sig och han svarade relaxed.  Det kan jag tänka mig!   Vilken anspänning med nerver en sådan match måste ha varit och speciellt sista armageddon-partiet.   

Nakamura hade rakat bort sitt skägg och många frågade varför och han svarade att han helt enkelt inte haft tid förut.  Han är rolig på det sätt han kommunicerar med sina fans och verkligen en underhållande person.  

Apropå kommunikation så hade vi vår damträning i torsdags och det är verkligen roligt att det fungerar så bra med träning online.   När allt det här är över med pandemin kommer man ta till sig de saker som fungerar bra online och för mig känns det som vår damträning är en sådan sak.  Vi är väldigt fokuserade och jobbar bra med att lösa problem.    I torsdags höll vi på utan rast från halv sju till nio på kvällen så det är minst sagt intensivt.  Väldigt roligt och här är en bild från träningen hur det ser ut på skärmen.  Problemet som visades hade en väldigt vacker lösning och vit drar och vinner. 

 

Nu ska några av oss i gruppen bilda ett lag och spela en lagtävling i september som Uppsala håller i. Vi kommer att spela under namnet Damligan så det kanske sätter skräck i några får vi hoppas.  Roligt ska det bli hur som helst och jag ville vara med eftersom det är bra betänketid, dvs snabbschack. 

En lugn och vanlig lördag och inte så mycket händer idag.  Jag har löst tio problem på Chess 24 men klarade inte alla och kommer fortfarande inte över 1800 i rating retsamt nog.  Det ska bli mitt mål nästa vecka att klara det! 

Min mans son kommer hit senare ikväll och vi ska köpa ett datorbord till honom och i samma veva ska vi till Netonet där jag ska kolla på en pc jag sett ut och tror blir bra.  Dags att investera i något nytt då min nuvarande har ganska många år på nacken.