En mycket avkopplande helg som kändes välbehövlig. I söndags tog vi en sväng till en Ikea.  Lite gråmulet väder och väldigt mycket folk.  Så intressant att se att vi var nästan de enda som hade munskydd.  Efter Spanien kör vi med munskydd i princip automatiskt eftersom det var obligatoriskt.  Varför inte och jag kommer att fortsätta med det.  I alla fall i kollektivtrafiken och stora folksamlingar. 

Det var roligt och inspirerande att gå på Ikea och jag beundrar Ikea för deras fiffiga idéer.   På Ikea i Malga hade jag sett att de hade satt upp en ställning för en kokbok vid spisen och det såg så trevligt ut. Dessutom så praktiskt att lätt se receptet när man skulle laga mat.   Jag ville köpa en sådan men i Ikea i Barkaby fanns det inga sådana vid någon spis.  Då fick jag plötsligt en snilleblixt och gick till arbetsplatserna.  Mycket riktigt så fanns det som en dokumentställning. Väldigt praktiskt och bra.   Nu finns den i köket och lätt att bläddra i kokboken när man lagar mat.   

 


Ingen dyr sak men rolig och praktisk.  Vi var också på jakt efter ett nytt badrumsskåp och vi hittade en lite annorlunda och roligt sådant.   Kändes verkligen roligt ända tills vi kom till lagret för att hämta och  hyllorna gapade tomma.  Inte en enda kartong med just detta skåp och slut i lagret.  Synd men inte så farligt då det kommer in nya nu på onsdag så då ska vi åka och köpa ett.   Roligt att förnya lite i hemmet.   

I helgen har vi också sett en otroligt spännande serie på Netflix.  Det gick inte att sluta se på den så spännande var den och jag kan verkligen rekommendera denna serie.  Väldigt välgjord med bra skådespelare.  Greyzone heter den och är en serie från Sverige och Danmark.   

Ligger lite efter just nu med min schackträning när det gäller klassiska partier.  Knappast konstigt med tanke på Netflix och Ikea om man säger så...  Livet är ju dock inte bara schack hur roligt det än är med schack.  Helt klart är jag behöver dock  hitta en bra rutin igen för mina klassiska partier ,för de är värdefulla och givande att gå igenom.  

Nu är jag dessutom extra motiverad att träna när inbjudan ligger ute till Hasselbacken.  Så härligt  att få spela en GP-turnering igen.  Dessutom i en sådan underbar vacker miljö.  Ska bli riktigt roligt! Undrrar nästan hur det kommer att kännas att sitta framför ett bräde och spela.. 

Jag löser dagligen mina fem problem på Chess 24 och det är något jag ser fram emot.  En bra rutin.  Ställningen nedan vill jag dela med mig då den har en finess som är bra att vara uppmärksam på.   Jag var inte nog fokuserad och missade lösningen. 

 Vit drar och håller remi. Här kommer lösningen till förra inläggets studie.  Det rätta draget är 1.- Ka6!   

1.- Kb6 ? 2. Kg5  Lg4  3.c8D  Lxc8 4.  Kxh5  Lb7 5. Lf2+

2. - Kc6 ? 2. Kg5 Lg4 3. c8D+ Lxc8 4. Kxh5

1  -Ka6 ! 2. Kg5 Lg4 3. c8D Lxc8 4. Lb7    Den viktiga g-bonden går förlorad och ställningen är remi. 

Väldigt fin studie och att man ska ha fritt spelrum för löparen samt att se till att det inte blir någon schack så man vinner g-bonden.  Lärorik finess !