Igår i mina träningspartier blev jag helt utspelad som vit i Skandinaviskt.  Det är en öppning jag har ganska bra statistik mot annars.  Jobbigt men som vanigt lärorikt när jag gick igenom partiet efteråt. 

1. e4 d5 2. exd5 Sf6 3.  Lb5+ Sd7 (  Ett ovanligt drag då 3.  Ld7 är vanligare. ) 

4. c4 (  Jag hade för mig att detta var det rätta draget som ChessMood lär ut på öppningsvideon jag studerat.  Kände mig dock osäker på fortsättningen.. )  4. -a6 

 

4.  La4  ( Inte det bästa draget då det är lätt för svart att utjämna.  )  4. - b5 5. cxb5 Sxd5 !  6.  bxa6 Lxa6

 

Här ska jag naturligtvis fortsätta med 7. Se2.  Svart har bekvämt spel men vit har fortfarande resurser.  Emellertid fick jag en riktig synvilla.   7.  Lc6?  ( Trodde i optimistisk enfald att jag fått in en taktisk finess men icke sade Nicke.. )     7.  - Sf4 (  Hoppsan, jag var inte beredd att det kunde finnas matthot i ställningen.. )    8. Df3 Sd3+ 9. Kd1 Tb8 10. Sh3 e6 

 

Ett lugnt drag men svart står överlägset och har ingen brådska.  Helt hopplös ställning för vit med kungen mitt i centrum.  Jag förlorade några drag senare och resten kan man som man brukar säga dra en barmhärtighetens slöja över.. 

Man ser vad svårt det är många gånger att komma ihåg öppningar.  Nu har jag sett om videon på ChessMood och vilken drag de rekommenderar så nu vet jag hur jag ska spela nästa gång.  Man får helt enkelt lära sig den hårda vägen.  

Igår var överhuvudtaget en dag då jag mest spelade och inte kom igång med min schackträning.   Inte helt bra med sådana dagar.  Jag ser många på olika forum, som frågar hur de ska bli bra på schack, eller att de spelar och spelar ooch undrar varför de inte blir bättre.   Jag är ganska övertygad om att man inte kan bli bättre utan träning.  Även stormästare tränar ju och ofantliga timmars arbete varje dag. 

Jag tänker ibland på ett föredrag som Paolo Roberto höll för längesedan på min tidigare arbetsplats.   Det handlade om mat, motion och hälsa.  Han nämnde att han visste hemligheten med att gå ned i vikt och ville berätta den.   Det var nästan som det gick ett sus igenom publiken och man kunde riktigt känna förväntan i luften.   " Berätta! Vad kan det vara ?  "  Svaret  kom också direkt Det finns inga genvägar utan det handlar om att äta mindre och röra på sig mer.   

Jag minns attt jag ,som säkert många andra, kände mig besviken över svaret.  Så tråkigt och inget sensationellt.   Dock är det ju sanningen och samma sak med schack och många andra saker. Man måste kämpa för att nå sitt mål även om det kan kännas jobbigt.  

Fredag idag och veckan har varit lite tuff eftersom jag vaccinerade mig och väldigt trött och hängig dagarna efter.  Dock inte ont i armen som förra gången.  Nu känner jag mig bra igen.

Jag har investerat i en ny elektrisk tandborste då jag kände att det var dags då den jag hade var väldigt gammal.   Den kom med posten i veckan och blev en sonisk variant från Philips.  Många finesser och nästan lite komiskt att det kan finnas så mycket på en vanlig tandborste.   Fanns till och med tandborstar som man kunde koppla till mobilen men det tyckte jag kändes klart överdrivet.  Det som är bra med tandborsten är att den får ett annat ljud när man borstar för hårt och det tycker jag är bra.  Till och med en lampa lyser när man ska byta tandborsthuvud och en klar finess. 

Apropå mobil så hade vi problem med vår fjärrkontroll och tog väldigt lång tid att trycka ned en knapp.   Började inse att vi troligtvis måste köpa en ny fjärrkontroll men min man hittade hur man kunde ladda ned  en app och styra teven med mobilen.  Hur smidigt som helst och vi sparade in lite pengar dessutom.   Hade ingen aning om att den möjligheten fanns.

Helgen väntar och ska göra en Chile con carne som  var längesedan vi åt.  Härligt med en värmande gryta på vintern.  När det gäller serier har jag precis börjat kolla på Stay Close på Netflix som verkar riktigt bra.   Lite schack måste det ju också bli naturligtvis..