Tiden och veckorna rullar på och semestern börjar redan kännas så avlägsen.   Märkligt när man tänker på hur vi led av värmen när man nu istället fryser rejält utomhus.   Synd att den fina hösten försvann, men idag var det faktiskt glimtar av lite sol.   

Senaste veckan har gått lite i trötthetens tecken för min del då jag hade ett jobbigt tandläkarbesök i torsdags.   Jag gjorde misstaget att boka in både tandhygenist och tandläkare efter varandra.  Det blev för tok för mycket!  Min man sade beundrande till mig att han tyckte jag var tuff men jag kände mig bara moloken och inte alls tuff samt ångrade mig.  Blev lite övertalad när jag bokade tid och jag ska inte göra om detta.    Nu gick allt bra och jag hade inga problem med tänderna,  men det tar på krafterna att vara så länge i en tandläkarstol och jag var trött några dagar efteråt.  

På kvällen samma dag åkte vi till Ikea igen för att kolla om vår spegel till badrumskåpet kommit in.  Det hade den och skåpet är nu monterat och hur fint som helst.  Det enda som fattas nu är belysning och för att montera det krävs en auktoriserad elektriker.     Det var något som Ikea inte var så tydliga med och tycker tråkigt nog att de inte var så kunniga på avdelningen för belysning.     Det är bara att sätta upp termostaten menade de på och kunde gott ha sagt att man behöver elektriker.    Nu har jakten på elektriker börjat och där har vi verkligen varierande prisklasser.  Det här är ju inte så stort arbete utan ganska enkelt, men de flesta debiterar en mnimiavgift på två timmars jobb och restid på det.   Vi får se hur allt ordnar sig men förhoppningsvis har vi snart ett färdigt badrumskåp.   

Schacket har fått stiga lite åt sidan under veckan som gått, men jag följer med i vad som händer och det är mycket måste jag säga.  Verkligen roligt att det  är så mycket turneringar !  

I morgon blir det schackfest och en fin turnering startar i Malmö med inbjudna spelare från världseliten tillsammans med vår svenska spelare Nils Grandelius.   TePe Sigeman fick ställas in förra året pga pandemin men nu blir den äntligen av.  Ska bli mycket spännande och intressant att följa den!  

Jag spelade själv i onsdags i Snabbschacksligan och som vanligt problem med tiden men intressanta partier.   En öppning har jag problem med som svart och nu är det dags att gå igenom den noggrant.   Att spela e5 som svar på e4 som svart är krävande men spännande samtidigt.  Jag försökte mig på siclianskt ett tag men kände att det passade mig inte alls så jag vände tillbaka till att svara e5.  Känner att jag tycker om känslan när jag svarar med draget och bönderna står mitt emot varandra.   Det är som jag kan höra orden i luften.  " Utmana mig och jag är med!  "  

Det som var glädjande med Snabbschackligan var att min klubb Kristallen höll sig kvar i division ett.  Med knapp marginal men desto roligare att vi får vara kvar i högsta divisionen.   

Hittade en instruktiv ställning från tävlingen i onsdags.  Här har Franko Lukez vit mot Magnus Holm.

 Vit drar och vinner. 

Fortsättningen blev under tema avlänkning av försvarspjäs.   

29.  Lh3! Dc8 30. Dh7+ uppgivet 


Jag löser mina fem problem varje dag på Chess 24.  Det är begränsat till fem då jag inte är betalande medlem och det känns precis helt lagom att lösa fem problem.   Jag märker faktiskt att jag har förbättrat mig.   

Förra inläggets problem var ju inte så svårt egentligen.  Jag missade det och låste sig helt i mina tankar, men nu kommer jag komma ihåg temat fel löpare och en trevlig lösning. 

 

Vit måste ju naturligtvis försöka få remi men hur..  Det finns forcerat i ställningen.  1. Tg8+ Tf8 2. Txf8 Kxf8    (  Jag tänkte aldrig så här att det går att byta torn för jag tänkte att nu är det bara för svart att rusa  på med bönderna.  Så fel jag hade då det finns ett kanondrag för vit).  3. La6!  Vips är det remi då svart bara kommer att ha kantbonde kvar och fel löpare.