Livet i Spanien går sin gilla gång och dagarna försvinner snabbt.  Väldigt varmt och det är som skönast tidigt på morgonen eller sent på kvällen.  Finns en anledning till att man tar siesta mitt på dagen.   Fruktansvärt jobbigt att göra saker när solen är som starkast.   

Nu till helgen ska vi göra en spännande utflykt med några vänner från Madrid.  Vi ska åka till en plats som är kända för sina hälsokällor och som heter Lanjarón.   Sova över där och bada i en sådan källa.   Jag har aldrig gjort något sådan och är väldigt nyfiken på den platsen.  

Jag ska återkomma med rapport och bilder därifrån   

Idag åt vi lunch på en restaurang här i närheten som verkligen har god mat.   Det roliga är att man kan inte tro det när man ser restaurangen.   Enkelt inrett och det som syns mest är en jättelik grill.   För övrigt både stolar och bord av plast utan dekorationer,  och man får gå in på ett stort grustag för att komma till restaurangen.    Vet hur vi hade med en god vän för några år sedan, och han såg mycket förvånad ut på infarten till restaurangen samt  såg verkligen ut att undra vart vi var på väg.  Dock blev han inte besviken utan lovordade restaurangen.  

Idag åt vi grillade fisk och det är inte ofta jag äter grillad fisk och otroligt gott, till det tomatsallad samt friterade aubergine som var frasiga och nygjorde   

Fullt med folk på restaurangen och intressant att se vilket koncept som vinner i längden.   Allt handlar inte om yta, utan bra service och vällagad mat är viktiga komponenter och gör att folk hittar dit.   Bordsbeställning existerar inte utan man får stå i kö för att skriva upp sig på lista med klockslag för att komma senare, och kön är lång och alla väntar tålmodigt.    Vid beställningen tar kyparen en stol och sätter sig vid bordet, och sedan vid betalning samma procedur att sitta vid bordet och skriver upp vad det kostar på bordsduken.   Charmigt och annorlunda.   En av våra favoritrestauranger som vi alltlid återvänder till.   

Jag fortsätter att gå igenom ett parti varje dag i kursen Klassiska partier.   Intressant verkligen och nu har sett två partier hur man spelar med löparparet.  Bland annat med fantastiska Ulf Andersson som vann instruktivt.   

Ett annat intressant koncept var med temat att isolera en pjäs och nedan ser vi Capablanca som svart  vid draget.  Idén är inte så svår men väl värd att hålla i minnet så det sitter i ryggmärgen.  

 

Här spelade Capablanca 12. - Lg4 och partiet fortsatte 13. h3 Lxf3 14. Dxf3  Dxf3 15. gxf3  Det som har hänt är helt enklet att vits löpare inte har en chans att  komma in i partiet.    Fascinerande att se  hur hjälplös löparen blev och fick helt enkelt vara en statist.   Svart i partiet ställde upp sig med f6 och startade sedan spelet på damflygeln och vann. Mycket instruktivt och fint parti av Capablanca!  

Jag hade sett fram emot att spela i Nerja men tråkigt nog kom det ett meddelande idag att turneringen blir inställd och orsak är pandemin.   En del andra turneringar har nyligen ägt rum som t.ex Coin i helgen, men kanske Nerja är hårdare drabbat.   

Tråkigt att turneringen inte blev av då jag sett fram emot att spela en vanlig turnering då det verkligen var längesedan.   Nu ser jag fram emot att spela GP Hasselbacken i början på november med Eva Jiretorn.    Kanske det kan bli någon turnering däremellan, vem vet.