I lördags var det dags för min lördagsturnering som jag arrangerar.   Kanske inte världens direkt mest fantasifulla namn men det får duga.  Jag har döpt turneringen till Snabbschack på lördagar. 

Undrade  nästan om det skulle bli någon turnering då det var så fint väder efter att ha varit grått och tråkigt hela veckan, men vi blev en liten skara på sjutton personer.    Trevligt och det var roligt att spela.  

Vinnare av turneringen blev Albin Svanberg, tvåa Thomas Lager och trea Anders Moborn.  

Här har  vi en spännande ställning med ömsesidigt angrepp och vem ska hinna först.. 


  Vit: Anders Moborn 


Svart: Thomas Lager 

Här var vit oförsiktig när det gällde att se upp för svarts hot och spelade  21 h4, istället är 21 Tc3 nödvändigt  och det blir fortsatt kamp.   Nu följde 21. - Ld3 + 22.  Ka1 Sb3 + En snygg springarschack som avgör partiet och vit gav upp. 


Här är en annan ställning med samma sak där att det gäller att se upp för hot i ställningen. 


 Svart: Per Harila 

Vit : Per Berggren 

Vit har precis spelat 16. Le2 och här var 16 - Td7 nödvändigt för svart.  Istället spelade svart 16. - Sd5  vilket förlorar.   17. a5  och svart gav upp då damen är infångad och har ingenstans att ta vägen.  


Det är lärorikt med dessa partier.  Jag fick en del nya drag mot mig i en del öppningar som jag inte har hunnit gå igenom, men ska göra det.     

Ny vecka har startat och det var en intensiv arbetsdag idag som tog på krafterna.  Till råga på allt när jag skulle sätta på diskmaskinen kunde jag inte stänga den utan något tog emot.  Började undra om det var någon fjäder eller liknande som hade lossnat.    Började också fundera på om den spelat ut sin roll då vi köpte den 2014.  Köpte den faktiskt med fem års garanti och enda gången vi fått problem var när en slang gick sönder några månader innan garantin skulle gå ut , lämpligt nog får man säga.      

Hur som helst ,istället för att fundera på massa scenarion bestämde jag mig för den lättaste vägen, nämligen att vänta på att min man skulle komma hem.   Bekvämt och bra, hihihi..   Mycket riktigt så undersökte han och jag hade bara kollat på nedre delen i maskinen men han  kollade i övre och flyttade en soppskål som gjorde att det tog emot.    Jag skojade och sade att han borde bli schackspelare.  Han spelade på hela brädet medan jag stirrade mig blind på enbart en flygel som man kan göra ibland.